Friendly Horse

samen op weg... vanuit Kennis, Vertrouwen en Plezier!

Zjamili en Beatrix

Beatrix trailerladen 1 1Ons verhaal van de trainingen trailerladen met ons paard Beatrix bij Patricia.
Door Zjamili Bilbeisi

Mijn moeder en ik zaten met het probleem dat ons paard de trailer niet meer op wou.
Na zelf nog een aantal keer geoefend te hebben op vele verschillende manieren, om te kijken of we het zelf nog konden verhelpen (wat niet lukte) hadden we besloten om hulp in te gaan schakelen… We zijn toen rustig gaan nadenken en opzoek gegaan naar de juiste manier om het te verhelpen. De juiste oplossing was voor ons uiteindelijk om iemand bij ons op terrein te laten komen. Via een oproep van mij geplaatst op de site Bokt.nl kwam ik via iemand bij Patricia terecht. We hebben contact met haar opgenomen en een afspraak gemaakt.

Lees meer: Zjamili en Beatrix

Lucia en Malik

Lucia en Malik

Beste Patricia,

Bedankt voor jouw inzichten in de longeertechniek en het streven naar een gezonde beweging van mijn paard.
Malik is in de periode van trainen met en door jou duidelijk verbeterd in zijn bewegingsapparaat. Ook ik ben mij bewuster van mijn positie en energie als ik met hem aan het werk ben. Vandaag de dag blijven wij er samen aan werken.

Lieve groet,

Lucia Hijlkema

Mariska en Sorrel

Mariska_SorrelEen aantal jaar terug kwam ik terecht bij de stal waar Sorrel gestald staat. Na een aantal jaar Sorrel af en toe te verzorgen als mijn schoonzus niet kon, heb ik hem in april 2015 overgenomen als verzorgpony. Sorrel is een 21 jarige Welsh cob ruin die nog heerlijk blij in het leven staat en die graag wil werken ondanks dat hij artrose heeft in zijn achterbeen.

In april 2016 kwam ik bij Patricia terecht door een eerdere tip van een stalgenoot waar ik toen niks mee had gedaan. Dit veranderde na een bezoek van de fysiotherapeut, ik had namelijk het idee dat Sorrel wel eens vast kon zitten in het lichaam hij liep namelijk van achter nog wel eens kort en wilde wel eens niet buigen. Echter de fysiotherapeut gaf aan dat er mogelijk artrose in zijn gewricht kon zitten en dat de wedstrijdjes die ik af en toe eens deed voorbij waren. Als optie gaf zij wel aan dat ik eventueel met de dubbele lange lijnen kon beginnen om hem op een goede manier beweging te geven.

Lees meer: Mariska en Sorrel

Friendly Horse:

Volg mij op Facebook: