dana en beauLessen en trainen met Patricia.Vanaf 6 jarige leeftijd ben ik gaan paardrijden, eerst bij maneges en later op verzorgpony’s. Door een aantal ongelukken met verschillende paarden en pony’s wilde ik eigenlijk niet meer rijden. Uiteindelijk ben ik nooit gestopt, zelf over mijn angsten heen gekomen en weer gaan rijden bij een vriendin. Via haar heb ik ook mijn NRPS pony Beau gekocht. Beau heb ik vanaf veulen af. Zelf beleerd en veel meegemaakt. Maar ik stuitte op een aantal problemen met rijden die altijd door instructeurs werd opgelost als ‘even goed doorvragen’ of ‘been eraan en meer druk!’. Dit voelde voor mij niet goed. Er kwamen steeds meer problemen, in de omgang, onder het zadel en aan de longe. Het was tijd voor verandering, want ik zat met mijn handen in het haar.

Via een vriendin ben ik in contact gekomen met Patricia. Na de eerste introductie les/observatie/kennismaking, advies gehad om Beau eerst door een goede osteopaat te laten nakijken omdat Beau, afgezien van zijn ongelijke bespiering, in beweging liet zien dat er problemen zaten in zijn ruggenwervels, bekken en atlas/draaier. Het begin is gemaakt...

Er kwamen inderdaad rug/bekkenproblemen en problemen bij de atlas naar voren. He, he eindelijk! Ik heb aldoor geweten dat er iets mis was ook al werd er gezegd van niet. Ik kreeg advies om bij mijn pony deze problemen te verhelpen en voorkomen. Na een week begonnen de eerste lessen met Patricia, ik voelde me een klein meisje die voor het eerst leerde paardrijden. Een nieuwe start! Hier was ik aan toe.

De problemen werden niet weg geduwd, getrokken of verdoezeld nee ze werden aangepakt! Zelfs na 20 jaar ervaring met paarden heb ik niet zo veel ooooooh, aaaah, hééé gezegd. Wat is er veel veranderd en wat leer ik veel nieuws. Ik had nooit gedacht aan grondwerk (o.a. Freestyle) of werken aan de hand, klinkt stom maar ik vond dat altijd iets voor hippies. Nu ben ik er zelf een!

Beau maakt enorme progressie in zijn revalidatie proces niet alleen in zijn fysieke maar ook mentale toestand. We zijn nu net een half jaar aan het werk en dit heeft enorm veel verschil gemaakt. Vooral het feit dat ik mee “revalideer”. Ik werk nu met Beau aan de enkele lijn, we zijn aan het opbouwen aan de dubbele lange lijnen en de volgende stap is het werken onder het zadel. (Dit gaat nog wat worden)

De zelfreflectie die ik krijg door het werken met Patricia is enorm. Beau en ik werken aan een beter ons. We leren samen op de juiste manier gebruik te maken van ons lichaam. Ook leer ik grenzen zetten en grenzen behouden, waar nodig ruimte te geven in plaats van te nemen, positie te behouden, leiderschap te nemen, vooral te aarden (ik ben nogal druk dus dit is nodig), Beau te helpen met zijn lengtebuiging en ga zo maar door.

Als 6 maanden ons zoveel heeft gebracht ben ik heel erg benieuwd wat Patricia, Beau en mij kan brengen over nog eens 6 maanden of langer. Elke les of training ga ik tegemoet met heel veel plezier, plezier die ik was kwijtgeraakt door de dwang die paardrijden had! 
Werken met Beau is nu geen ‘moeten’ meer het is plezier en ontspanning!!