Back to Top

Friendly Horse

Samen op weg... vanuit Kennis, Vertrouwen en Plezier!

Wat ik doe...

 

Als Freestyle Instructeur ben ik in eerste instantie begonnen met het oplossen van gedragsproblemen en problemen met trailerladen. Door mezelf constant te blijven ontwikkelen, nieuwe inzichten te krijgen en meer kennis/ervaring op te doen zijn mijn werkzaamheden behoorlijk uitgebreid. Zo hebben begeleiding bij angst en het rechtrichten van een paard inmiddels ook een groot aandeel in mijn dagelijkse werkzaamheden gekregen.
Juist die diversiteit maakt het zo leuk, van recreatieve- tot wedstrijdruiter, elke combinatie is anders en heeft zijn eigen verhaal.

 

Ik bied begeleiding bij:


> Als je jezelf en je paard graag verder wilt ontwikkelen, in het natural horsemanship, onder het zadel, of in een andere trainingsvorm.
> Als je paard gedragsproblemen vertoont, ongeacht waar of op welk moment deze zich voordoen.
> Als je paard niet of lastig wilt trailerladen.
> Als je paard bewegingsproblemen heeft en fysieke oorzaken al zijn uitgesloten.
> Als je bang bent geworden van je paard, tijdens het rijden, in de omgang, op stal, enz.
> Als je jouw houding en zit wilt verbeteren, of wilt ervaren wat de invloed daarvan is op jouw paard.
> Als je tijdens het rijden steeds tegen dezelfde dingen aanloopt, bijv. vastpakken aan één kant van het bit, links of rechtsom lastiger kunnen buigen, moeite hebben met het ondertreden van één van de achterbenen, vluchten, staken, enz. enz.

 

Binnen Friendly Horse maak ik gebruik van trainingsvormen die qua hulpgeving naadloos op elkaar aansluiten. Hierdoor wordt het voor je paard eenvoudiger om te begrijpen wat je van hem wilt en het biedt jou de mogelijkheid om makkelijk over te stappen van de ene naar de andere trainingsvorm. Afhankelijk van wat je tijdens de training van je paard nodig hebt of waar je voor de afwisseling zin in hebt om te doen.

 

Trainingsvormen:


aanod

> Freestyle Training Systeem / Natural Horsemanship
       - Loswerken
       - Grondwerk
       - Dubbele Lange Lijnen*
> Longeren enkele lijn*
> Werken met de Lange Teugel*
> Werken aan de hand*
> Centered Riding
> Klassieke Dressuur / Academische Rijkunst*

 

* Deze trainingsvormen bieden je de gelegenheid om te werken aan de natuurlijke scheefheden van je paard, vanuit rechtgerichtheid en de biomechanica van het paard.

 

In tarieven kun je naast mijn tarieven ook alle informatie vinden over lesmogelijkheden, trainingspaarden, lesdagen, etc. 

 

Ben jij op zoek naar iemand die jou kan helpen in je ontwikkeling of met jullie uitdagingen en spreekt mijn visie jou aan? Neem dan gerust contact met mij op.

 

Vragen staat vrij, dus mocht je nog vragen hebben aarzel niet en stel ze
gewoon via het contactformulier!